La Restinga – med Charles Tjessem - verdens beste Latino kokebok

I den årlige konkurransen mellom alle verdens kokebøker har Norge og Strømmestiftelsen vunnet prisen for beste kokebok med mat fra Latin-Amerika! La Restinga - med Charles Tjessem ble kåret til verdens beste kokebok i klassen Best Latino Cuisine Book.

- Det er utrolig morsomt at en kokebok fra Norge blir kåret til verdens beste kokebok med mat fra Latin-Amerika, sier mesterkokken Charles Tjessem i en kommentar. - Jeg håper at prisen kan tilføre ungdomshuset La Restinga og det gode arbeidet Strømmestiftelsen gjør i Latin-Amerika ytterligere oppmerksomhet.

- Ja dette er svært kjekt. Det har vært et spennende og artig prosjekt, sier fungerende kommunikasjonssjef Olaf Gundersen i Strømmestiftelsen, og berømmer alle som har deltatt i prosjektet. - Men kanskje aller viktigst er det om denne prisen kan være med å sette mer fokus på barna og ungdommene i La Restinga som gjør så mye for å bedre sin egen og andres hverdag i Iquitos, sier Gundersen.

Gourmand World Cookbook Award avholdes årlig. Over 6000 kokebøker fra 107 land har konkurrert i forskjellige klasser om de høythengende prisene. I klassen for Best Latino Cuisine ble La Restinga tilslutt en av tre nominerte i lag med en bok fra Singapore og en fra Spania, men i Paris 1. juli ble La Restinga kåret som vinner i denne klassen. Dette er første gang en norsk kokebok vinner denne klassen.

La Restinga - med Charles Tjessem forteller historien om da mesterkokkene Charles Tjessem og Trond Svendgaard drar til verdens største jungelby, Iquitos, hvor ungdomshuset La Restinga holder til. La Restinga er en samlingsplass for byens gatebarn. Sammen med huskokken Erick byr de på festmat for barna fra Amazonas i en kokebok med et 50-tall fristende oppskrifter og gripende historier.

La Restinga er ført i pennen av kulturskribenten Hugo Lauritz Jenssen, kjent fra en rekke bøker og fra featurereportasjer i Dagens Næringsliv. Fotografiene er signert Tom Haga, en av landets fremste matfotografer, mens oppskriftene er signert verdensmesteren i kokekunst, Charles Tjessem, hans kollega fra Bocuse d'Or og kokkelandslaget, Trond Svendgaard, og La Restingas egen kokk, Erick Jhou Aguilar Lomas. Sammen forteller de en historie om håp og livskraft i Amazonas.

For noen år siden laget Charles Tjessem matboken Mestermøte fra La Paz i Bolivia. Boken ble skrevet av Kjell Arild Pollestad og fortalte historien om Alalay, et hjem for gatebarn nesten 4000 m.o.h. Boken ble oversatt til spansk og i Iquitos i Peru ble den lest av den unge huskokken Erick ved daghjemmet La Restinga. Da Erick siden fikk anledningen til å komme til Norge, var det hans høyeste ønske å få treffe Charles Tjessem. Han tilbrakte et par uker som lærling hos Charles & De i Sandnes, og sist vinter møttes de igjen da Charles tok med seg sin tidligere medarbeider fra Kokkelandslaget Trond Svendgaard til jungelbyen Iquitos for å lage kokebok med Erick.

Tilfluktstedet La Restinga er støttet av Strømmestiftelsen og royaltyinntektene fra bokprosjektet går til gatebarna i Iquitos.

Du kan kjøpe boken La Restinga her

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar