Humanitær katastrofe i Niger

Kommer ikke regnet denne sommeren står Niger overfor en større humanitær katastrofe. Alt nå er matkrisen svært merkbar og våre samarbeidspartnere i Niger forteller om landsbyer som tømmes for mennesker på leting etter arbeid for å kjøpe mat, sier Zakariya Abdou, Strømmestiftelsens regiondirektør i Vest-Afrika.

FN har tidligere antydet at det er behov for 190 millioner dollar for å møte matkrisen. I følge den samme organisasjonen er dette for å møte behovene for nærmere åtte millioner mennesker, eller nærmere 60 prosent av befolkningen som nå står i fare for i fare for matmangel og underernæring.

I går snakket jeg med fire representanter fra våre to partnere i Niger. Alle meldte tilbake om at folk i landsbyene nå søker mot store senter og større byer for å finne arbeid. Noen tar familiene med til naboland som Gana, Nigeria eller Benin på leting etter mat og et arbeid for å overleve.
- Vi merker det på helsestasjonene - vi ser mødre med underernærte og svake barn. Vi ser åkrer der avlingene sviktet totalt - vi møter sultne og trette barn i Speed skolene våre og mødre som ikke lenger kommer til låne og sparegruppene fordi de må lete etter mat. Vi ser det på kvinnene som samler blader fra trærne for å ha noe å spise, sier to av representantene for organisasjonen RAEDD i Niger, som har vært på Strømmestiftelsens mediakurs i Burkina Faso.

De er begge bekymret for det de ser og venter at om regnet uteblir nå i juni kan dette bli en sværtalvorlig hungerkrise.

Våre partnere vil begynne å dele ut mat til barna i hurtigskolene og starter nå en aksjon for å samle inn penger til dette arbeidet.

Følg med på denne bloggen - i morgen reiser jeg videre til Niger og området Dogondoutchi - tre til fire timers reise østover fra hovedstaden Niamey.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar